Odlično. Datum je izbran, lokacija najeta, vabila poslana. Po dolgih urah pregledovanja letakov in spletnih strani sta se sporazumela okrog okrasitve, poročnega ansambla, celo fotograf, na račun katerega sta slišala toliko pohval, je za vajin največji dan našel prost termin. Mošnjiček je že skoraj prazen in postavlja se logično vprašanje ali se najem ekipe, za snemanje poroke sploh splača? Poročni video postaja vedno bolj profesionalen. Čeprav si pod pojmom poročnega video velika večina ljudi še vedno predstavlja tresave, zrnaste in v neskončnost razvlečene posnetke, se končni izdelek v večini primerov lahko zlahka primerja s kvaliteto filmske produkcije. V nadaljevanju bi vam zato radi predstavili nekaj razlogov, zakaj menimo, da je prav poročni video lahko tisti zadnji košček poročne sestavljanke:

Brezskrbno uživajta v poročnem dnevu 

Nobenega dvoma ni – vajin poročni dan bo minil kot v trenutku. Vsi ti meseci priprav in nestrpnega pričakovanja, zgoščeni v en sam dan – skoraj nemogoče je, da bosta lahko uživala v vseh malih detajlih ki sta jih tako skrbno načrtovala. Vprašajta katerikoli poročen par in skoraj zagotovo vama bosta pritrdila, da se je njuna poroka končala, še preden se je dobro začela. V primeru, da se odločita za snemanje poroke, lahko vajin veliki dan podoživljata znova in znova,

Oglejta si celotno dogajanje

So deli poročnega dne, katerih sicer ne bosta mogla videti. Ženin naprimer, se bo zgolj iz fotografij težko vživel v občutek napetosti nevestinih skrbnih priprav in ličenja, niti ne bo videl njenega prihoda na poroko. Nevesta na drugi strani, ne bo nikoli videla kako živčno se je ženin prestopal, ko jo je čakal pred oltarjem. Poročni film je tako odličen način, kako zajeti tudi vse tiste elemente poroke, katerim enostavno nista moga biti priča.

ali zares potrebujeta snemanje proke1

Pozornost podrobnostim

Medtem ko so fotografije sicer več kot odličen način za dokumentiranje dogajanja, pa statične fotografije pogosto ne povedo celotne zgodbe. Video lahko zajame situacijo vključno z vzdušjem in atmosfero, ki iz fotografij nista vedno prepoznavna. Naša ekipa si pri svojem delu pomaga z več kamerami HD kvalitete, zato si upamo trditi, da lahko vajin poročni dan upodobimo bolj podrobno, kot to lahko storijo fotografi.

Zvok je enako pomemben kot slika

Očitna prednost videa pred fotografijo je tudi ta, da z njim posnamemo zvok. Ne le, da si bosta lahko ponovno ogledala (in seveda poslušala) govore vajinih svatov, v spomin si bosta lahko priklicala tudi celotno vzdušje dogodka – smeh, vzklike, tu in tam tudi kakšno solzico. Vedno znova se bosta načudila svojemu glasbenemu okusu ali pa ponovno poslušala kakšne želje so vama izrekli domači.

Mislita vnaprej

Poročni video je najlepše poročno darilo, ki si ga lahko podarita ne samo sama sebi, ampak celotni družini vključno s potomci. Samo pomislita, kako dragoceno bi bilo, če bi si lahko s starimi starši ogledali posnetek njune poroke? Če samo pomislita, kakšen sentimentalen zaklad lahko lep poročni film predstavlja vajinim otrokom in vnukom, bosta verjetno hitro prišla do sklepa, da je cena, ki jo bosta zanj plačala, pravzaprav zelo nizka.

ali zares potrebujeta snemanje proke2

Ne prelagajta odgovornosti

Tudi sama si verjetno želita, da bi ta dan potekal kar se da sproščeno, zato enako privoščita tudi svojim gostom. Nočeta jih po nepotrebnem obremenjevati, saj jim fotografiranje oz. snemanje poroke ne bo predstavljalo le zadolžitve, ampak tudi določeno odgovornost. Čeprav ni nobenega dvoma v to, da bo stric Tonček v želji, da vama ustreže, dal od sebe zadnji kanček volje, energije in znanja, pa na žalost obstaja velika verjetnost, da enostavno nima potrebnih izkušenj in opreme za tako zahtevno nalogo. Z odločitvijo za profesionalce poskrbita, da se lahko gostje brezskrbno zabavajo in uživajo.

Fotografije iz videa

Bodimo realni. Časi so težki in vsak evro šteje, zato je večopravilnost nadvse dobrodošla. Po logiki združevanja, lahko v dani situaciji iz poročnega filma kadarkoli naredite fotografije in se tako izognete stroškom fotografa. Fotografije zajete iz videa vsekakor ne morejo v celoti nadomestiti profesionalnega fotografa, a je rezultat vseeno lahko več kot soliden. Proces v nasprotni smeri je logično neizvedljiv, saj je video sestavljen iz večih zaporednih sličic in ne obratno.

Varna odločitev

Še vedno nista prepričana ali je snemanje poroke nekaj, kar zares potrebujeta? Odgovor bi moral biti pritrdilen že zgolj iz previdnosti. Poroka je konec koncev najpomembnejši dan v vajinem življenju, zato bi bila neznanska škoda, če bi po letu ali dveh prišla do spoznanja, da sta se zaradi nekaj sto evrov odrekla vsem prednostim in užitkom, ki vama jih poročni video prinaša.