Se spomnite uspešnega podjetja, ki ni pristotno na internetu? Verjetno s težavo.

Praktično vsako podjetje ima v teh časih spletno stran, marsikatero pa še vedno okleva pri uporabi spletnih video vsebin v marketinške namene. Pripravili smo nekaj mitov o spletnem video marketingu, ki vas bodo morda prepričali, da vašo spletno prisotnost podkrepite z video vsebinami.

1. Produkcija spletnih videov je draga

Čeprav globalne korporacije kot so Apple, Coca Cola in Nike porabijo milijone za video marketing, še ne pomeni da je za ostalih 99% podjetij produkcija spletnih video vsebin cenovno nedostopna.

Cene za produkcijo preprostih videov se začnejo že od 100 EUR naprej. Za promocijo lahko uporabite že vpeljane kanale, ki jih uporabljate za marketing, kot so newsletter, spletna stran ali pa družbena omrežja.

Video lahko promovirate tudi prek Youtuba, cena za prikaz pa je precej nižja kot pa pri Google AdWords oglaševanju.

2. Nihče ne bo gledal vaših videov

Youtube je drugi največji spletni iskalnik, takoj za Googlom. Ljudje v povprečju porabijo 20 ur na teden za ogled online video vsebin.

Večina spletnih uporabnikov si lažje zapomne informacije predstavljene v vizualni obliki (video, slike, grafika), v primerjavi z branjem člankov, blogov ali raziskav.

Dokler imate relevantne informacije za vaše obiskovalce in potencialne kupce ter jih znate predstaviti v video obliki, jih bodo ljudje definitivno pogledali.

3. Video mora postati viralen, da doseže namen

Prepričati ljudi, da bodo masovno delili vaše video vsebine na družbenih omrežjih, je izjemno težko.

Tudi če video postane viralen še ne pomeni da so ga videli pravi ljudje oz. potencialne stranke in kupci. Večina jih postane viralnih zaradi uporabe neprimernih vsebin.

Po podatkih Pixability.com 67% vseh videov objavljenih na spletu doseže manj kot 1.000 ogledov, le 1.7% pa jih doseže več kot 100.000 ogledov.

Pri video marketingu usmerite fokus na ljudi s katerimi želite komunicirati, ne pa zgolj na številke.

4. Video ne sme biti daljši od 3 minut

Obstaja napačna predstava, da mora biti vsaka spletna video vsebina krajša od 3 minut, saj v nasprotnem primeru tvegate, da jih ljudje ne bodo gledali.

Dolžina videa mora ustrezati vsebini oz. sporočilu, ki ga želite komunicirati. V primeru, da želite objaviti promocijski video o določenm izdelku, bo morda zadostoval že 1-minutni video, v primeru, ko pa želite vaše kupce izobraževati, pa bodo ljudje, ki jim boste z videom ponudili rešitev njigovih problemov, pripravljeni nameniti 15 minut za ogled spletnega videa.